Категорична България във втория си мач от Балканското първенство за мъже

...
Категорична България във втория си мач от Балканското първенство за мъже
Коментари Харесай

България с нова победа на Балканиадата по волейбол за мъже под 17 години

Категорична България във втория си мач от Балканското състезание за мъже под 17 години, което се организира в Албания. Воденият от Десислава Величкова отбор срази Черна гора с 3:0 (25:12, 25:5, 25:20) и завоюва убидетелно Група Б от конкуренцията с две победи.

 След като на старта на шампионата трябваше да покажем темперамент против Румъния и да се връщаме в мача след 0:2 (спечелихме с 3:2 гейма в четвъртък), ден по-късно против черногорците представянето ни бе надалеч по-впечатляващо.

 Пълна готовност и централизация на младите ни национали от първата секунда докара до това противника да отбележи едва 17 точки в първите две елементи! Много безапелационно начало за " трикольорите ", които сходно на националите ни под 21 години и техния мач на Световното състезание през днешния ден против Канада, поведоха с 19-9 и завоюваха първия гейм с 25-12.

 Във втората част бяхме още преобладаващи. Стартирахме с 12 безответни точки, а докрая позволихме на Черна гора да направи едвам 5!

 В третата още веднъж взехме самодейността от първия сервис и без да допуснем водачество на другия тим, вървяхме устремено към триумфа. Тази част бе и най-оспорваната от дуела, като Черна гора опитваше да ни приближи и даже успяваше да стопи на 1-3 точки, само че не и да стигне до поврат. При 24:18 пропуснахме три геймбола, само че не и увереността си за затворим бързо срещата, която продължи 1 час.

 Полуфиналът е в събота, 8 юли, от 19:00 ч. наше време, като към момента не знаем против кого ще се надигнем от Група А.

 Днешният ден пък завършва с 3 от 3 за българските национални тимове, откакто по-рано победи реализираха мъжкият отбор (3:2 над Иран в Лигата на нациите) и мъжете под 21 години (3:1 против Канада на Световното в Бахрейн).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР